De Windroos

Moderne leermiddelen voor betere resultaten

Op De Windroos worden moderne hulpmiddelen gebruikt. Met de inzet van moderne leermiddelen kunnen wij opbrengstgericht werken. Door het gebruik van moderne leermiddelen kunnen wij nog beter rekening houden met de aanleg en de mogelijkheden van het kind. Want elk kind leert anders.

Digitale schoolborden

In alle lokalen hebben we digitale schoolborden. Net als op het aloude krijtbord kan de leerkracht op het digibord tekenen en schrijven. Maar het bord kan ook gebruikt worden als een groot interactief computerscherm. Uiteraard heeft elk digibord aansluiting op internet. Het digitale schoolbord wordt gebruikt ter verrijking en versterking van instructielessen, maar wordt ook ingezet voor interactief, samenwerkend en zelfstandig leren door de leerlingen.

Computers en tablets

In enkele bovenbouwgroepen worden  tablets in de les gebruikt. De combinatie digibord en tablets geven veel mogelijkheden om het onderwijs een nieuwe dimensie te geven. Aan het begin van de les is er, net als in een gewone les, eerst een instructie door de leerkracht. Tijdens het zelfstandig werken mogen de kinderen hun oefeningen op een tablet gaan maken.

Realisatie: Verbakel Internet & Reclame