De Windroos

Ons sponsorkind

 

In het verre India woont een jongen. Hij heet Biju Mallik, hij is 9 jaar en zijn verjaardag is op 10 december . Al een paar jaar sparen we op De Windroos iedere week voor hem. Doordat wij geld voor hem meenemen kan Biju naar school en kunnen zijn ouders hem voldoende eten geven. Als hij ziek is kan hij naar de dokter en krijgt hij medicijnen als dat nodig is.
Biju woont in een gebied in India waar de mensen erg arm zijn. De meeste mensen kunnen er niet lezen en schrijven. Ze jagen en verzamelen bijvoorbeeld vruchten, bamboe of hout om zo wat geld te kunnen verdienen.
In India spreken de mensen een andere taal en schrijven ze heel andere letters. Ik denk dat niemand op onze school de brieven die Biju aan ons schrijft kan lezen. Daarom is er iemand die zijn brieven voor ons in het Engels vertaalt.

 

Net voordat de zomervakantie begon kregen we weer een brief van Biju. Hij schrijft dat het goed met hem gaat en hij hoopt dat het met ons hier op school ook goed gaat. Biju zou het leuk vinden om post te krijgen van ons. Hij is vast nieuwsgierig hoe ons land eruit ziet, wat we op school doen en hoe het weer bij ons is. Misschien kunnen jullie als klas wel een brief aan hem schrijven. Een foto erbij of een mooie tekening, wat zouden jullie Biju daar blij mee maken. Je wilt ook vast weten hoe zijn leven in India is, vraag hem maar daar eens over te schrijven.

Er gaat iets veranderen… We waren altijd gewend om op maandag geld voor Biju mee te nemen naar school, maar dat wordt anders. Vanaf nu vragen we jullie op vrijdag het zendingsgeld mee te nemen. Knoop het in je oren en niet vergeten hè? Iedere vrijdag zendingsgeld-dag!

 

 

Realisatie: Verbakel Internet & Reclame