Sponsorkind

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren omzien naar mensen in nood. We hebben daarom al sinds enige jaren een sponsorkind. Het is een jongen uit India, zijn naam is Biju Malik. Elke vrijdag mogen leerlingen hiervoor vrijblijvend een financiële bijdrage meenemen.

Biju is 9 jaar en zijn verjaardag is op 10 december. Omdat wij hem sponsoren kan Biju naar school en kunnen zijn ouders hem voldoende eten geven. Als hij ziek is kan hij naar de dokter en krijgt hij medicijnen als dat nodig is.

Biju woont in een gebied in India waar de mensen erg arm zijn. De meeste mensen kunnen er niet lezen en schrijven. Ze jagen en verzamelen bijvoorbeeld vruchten, bamboe of hout om zo wat geld te kunnen verdienen.

In India spreken de mensen een andere taal en schrijven ze heel andere letters. Ik denk dat niemand op onze school de brieven die Biju aan ons schrijft kan lezen. Daarom is er iemand die zijn brieven voor ons in het Engels vertaalt. 

Net voordat de zomervakantie begon kregen we weer een brief van Biju. Hij schrijft dat het goed met hem gaat en hij hoopt dat het met ons hier op school ook goed gaat. Biju zou het leuk vinden om post te krijgen van ons. Hij is vast nieuwsgierig hoe ons land eruit ziet, wat we op school doen en hoe het weer bij ons is.